Peko proizvodnju seli u Srbiju?

Bez autora
Aug 27 2012

Tržički Peko, nakon što je u vodu pao plan za dokapitalizaciju i povezivanje s Alpinom, vlastitim sredstvima finansira potrebna ulaganja u proizvondju. Stalno se suočava s lošom likvidnošću i manjom prodajom. Najavljenim povlačenjem države iz Peka, uprava je pronašla dva potencijalna kupca koji bi održali brend i proizvodnju. Peko se ove godine suočava sa deset posto nižom prodajom. U lipnju je Peko počeo novu proizvodnju u srpskom Knjaževcu za izradu gornjih dijelova cipela. Na taj način Peko smanjuje broj kooperanata i troškove. U budućnosti bi bilo logički i razumno da Peko proizvodnju za južna tržišta zajedno s montažom, koja se sada u cjelosti radi u Tržiču, preseli u Srbiju. U Sloveniji bi uz razvoj drugih oblika proizvodnje ostala proizvodnja za europska tržišta, gdje je potrebno značajno povećanje prodaje.

Peko proizvodnju seli u Srbiju?Tržički Peko, nakon što je u vodu pao plan za dokapitalizaciju i povezivanje s Alpinom, vlastitim sredstvima finansira potrebna ulaganja u proizvondju. Stalno se suočava s lošom likvidnošću i manjom prodajom.

Najavljenim povlačenjem države iz Peka, uprava je pronašla dva potencijalna kupca koji bi održali brend i proizvodnju, pišu Finance.

Predsjednik uprave Peka Janez Sajovic kaže da se Peko ove godine suočava sa deset posto nižom prodajom.

U lipnju je Peko počeo novu proizvodnju u srpskom Knjaževcu za izradu gornjih dijelova cipela. Na taj način Peko smanjuje broj kooperanata i troškove.

U budućnosti bi bilo logički i razumno da Peko proizvodnju za južna tržišta zajedno s montažom, koja se sada u cjelosti radi u Tržiču, preseli u Srbiju.

U Sloveniji bi uz razvoj drugih oblika proizvodnje ostala proizvodnja za europska tržišta, gdje je potrebno značajno povećanje prodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik